صادرات زرشک ارگانیک پفکی – کوهی از ایران
صادرات زرشک ارگانیک در ارقام پفکی – کوهی از ایران، می تواند ارزآوری فوق العاده ای ایجاد کند؛ چرا که به لحاظ میزان تولید و کیفیت رتبه ی اول جهانی را داریم. البته این امر نیازمند تبلیغات خواهد بود.
زرشک گیاهی با میوه ی قرمز رنگ و بسیار پرخاصیت است که متأسفانه علی رغم خواص و فواید آن، در سبد مصرفی خانوارهای ایرانی جایگاه پر رنگی نداشته و بیشتر برای تزیین و به همراه انواع پلو مورد استفاده قرار می گیرد.
این در حالی است که در صورت معرفی انواع خواص و فواید این گیاه ارزشمند می توان نه تنها مشتریان داخلی بسیاری داشت، بلکه در بازار جهانی نیز جایگاه ویژه ای ایجاد نمود.
اهمیت صادرات زرشک ارگانیک
اما یکی از مهمترین نکاتی که در کشت زرشک وجود دارد، عدم استفاده از کود و سموم شیمایی است که موجب شده تولید آن به صورت ارگانیک صورت گیرد.
همان طور که می دانید، محصولات ارگانیک در بازارهای جهانی کمکم جایگاه مهمتر و پر رنگ تری پیدا کرده و بر میزان خریداران این محصولات افزوده می شود.
بنابراین کاملاً پیداست که صادرات زرشک ارگانیک ایران به قاره های مختلف جهان می تواند عاملی برای پشتیبانی از کشاورزان شده و کمک شایانی به توسعه ی صادرات غیر نفتی نماید.
البته باید توجه داشت که با توجه به جایگاه نخست تولید زرشک در جهان توسط ایران موقعیتی عالی برای توسعه ی صادرات زرشک ارگانیک داریم اما این امر نیازمند بازاریابی و تبلیغات در جهت استفاده از این محصول عالی کشاورزی است.
چرا که اگر چه زرشک دارای خواص بسیاری می باشد و طعم خوشمزه و عالی دارد، اما حتی در ایران به عنوان اولین و بزرگ ترین تولید کننده ی زرشک در جهان این خواص و فواید چندان شناخته شده نبوده و نیازمند معرفی بیشتر است.
بنابراین کاملاً واضح است که در سایر کشورهای جهان که آگاهی چندانی از این گیاه کشاورزی ندارند، نیازمند برنامه ریزی بیشتری خواهیم بود.
البته در حال حاضر صادرات زرشک ارگانیک به صورت فله و بسته بندی به کشورهایی مانند آلمان انجام می شود، اما قطعاً با وجود ظرفیت بالای تولید این محصول در کشور، نیازمند توسعه ی حجم صادرات این محصول می باشیم.
در این راستا استفاده از انواع روش های به روز بازاریابی و تبلیغاتی می تواند مؤثر واقع شود و در هر بازار اگر شیوه ی متناسبی برای استفاده از این دو روش عالی افزایش فروش به کار برده شود، قطعاً تمایل مصرف کنندگان جهانی به خرید زرشک مرغوب ایرانی افزایش یافته و زمینه برای توسعه ی صادرات زرشک ارگانیک افزایش خواهد یافت.
اما یکی از بهترین شیوه ها در جهت تبلیغات زرشک، استفاده از بستر اینترنت است.
چرا که اینترنت کاربران بسیاری در سراسر جهان دارد و همه روزه مراجعات بسیاری به سایت های مختلف اینترنتی می شود.
بنابراین اگر از این بستر به صورت حرفه ای و حساب شده در جهت افزایش معرفی و تبلیغات مصرف زرشک ارگانیک ایرانی استفاده شود، می توان شاهد رشد چشمگیری در تجارت این محصول فوق العاده ارزشمند بود.
البته کاملاً واضح است که استفاده از سایت های اینترنتی به عنوان یکی از پرکاربرد ترین بستر های عالی برای تجارت و خرید و فروش زرشک در اینترنت، بایستی به صورت تخصصی و حرفه ای بوده و در واقع یک سایت فوق العاده قوی و بهینه داشته باشیم، به طوری که تعداد زیادی از کاربران سراسر دنیا از سایت بازدید کرده و تمایل برای خرید و مصرف زرشک افزایش یابد.
صادرات زرشک ارگانیک در ارقام باغی و کوهی
اما چه گونه هایی از زرشک در ایران تولید شده و برای صادرات مناسب است؟
در پاسخ باید گفت که زرشک تولید شده در کشور به دو نوع کلی باغی و کوهی تقسیم بندی می شود.
ارقام باغی که در واقع مانند بسیار از محصولات باغی دیگر کشت و تولید می شود، نیازمند مراقبت و طی مراحل مراقبت و برداشت محصول است به انواع پفکی، دانه اناری و البته دانه اناری تولید می شود.
لازم به یادآوری است که سه گونه ی عنوان شده برای زرشک باغی بعد از خشک شدن به این سه نام تقسیم بندی می شوند و در واقع نوع تازه ی آن ها صرفاً با نام زرشک شناخته می گردند.
اما تفاوت در روش خشک کردن زرشک که متداول ترین نوع مصرف این محصول کشاورزی است، سه رقم یاد شده را برای این محصول نتیجه می دهد.
در خصوص گونه ی وحشی یا کوهی زرشک نیز باید گفت که برخلاف زرشک باغی که رنگ قرمز روشنی دارد، به رنگ سیاه بوده و به صورت خودرو در برخی مناطق کشور می روید.
این زرشک نیز به دلیل خودو بودن و عدم دخالت انسان به لحاظ استفاده از سموم و آفت کش ها و سایر مواد شیمایی، کاملاً ارگانیک بوده و یک محصول ویژه برای صادرات است.
نکته ای که در این جا لازم به یادآوری می باشد بحث گواهی ارگانیک است.
همان طور که می دانید برای این که در تجارت با کشورهای دیگر بایستی از قوانین و شرایط بهداشتی و گواهی نامه های مورد تأیید آنان برای واردات محصولات به خوبی آگاهی داشته و منطبق بر این شرایط اقدام به صادرات نماییم.
این امر در خصوص زرشک ارگانیک نیز وجود داشته و بنابراین صادرات زرشک ارگانیک نیازمند ارائه ی گواهی نامه معتبر ارگانیک خواهد بود.
اما قطعاً با ارائه ی این گواهی در کنار بازاریابی و تبلیغات یاد شده در جهت معرفی بیشتر این محصول به بازار جهانی شاهد استقبال مناسبی از این محصول ناب کشاورزی ایران خواهیم بود.
امری که بدون شک در افزایش تولید، ارزآوری و تولید ثروت به ویژه برای کشاورزان استان خراسان جنوبی که به دلیل مشکلات خشکسالی بیشتر در زمینه ی کشت و تولید محصولاتی مانند زرشک، زعفران و عناب فعال اند، مؤٍثر خواهد بود.
در ادامه لازم به یادآوری است که قطعاً صادرات زرشک ارگانیک مانند هر محصول دیگری می تواند هم به صورت فله و هم بسته بندی صورت پذیرد، اما بدون شک و حال که هنوز در ابتدای راه جهانی کردن مصرف زرشک در دنیا هستیم، عملکرد قدرتمند در راستای صادرات به صورت بسته بندی می تواند فرصتی عالی برای برندسازی قوی تر و برنامه ریزی شده ی زرشک ایرانی فراهم نماید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!