صادرات میوه خشک ارزان ایرانی به بازار ارمنستان

صادرات میوه خشک ارزان ایرانی به بازار ارمنستان به عنوان یکی از مقاصد تجارت خارجی، گزینه ی با ارزآوری قابل توجه می باشد به ویژه اگر در بهترین بسته بندی عرضه شود.

سالیان زیادی است که ایران با تولید و صادرات انواع خشکبار باکیفیت و متنوع از جمله خرما، کشمش، توت، انجیر، آلو و موارد دیگر، جایگاه خوبی در تجارت خارجی دارد.

این امر با روی کار آمدن روش های جدید تولید میوه خشک به روشی صنعتی، زمینه ی بسیار گسترده تری پیدا کرده است.

تا جایی که تنوع بسیار خوبی را در میان میوه خشک های تولید شده شاهد هستیم، امری که در تولید به روش سنتی و آفتاب خشک، با شدید کیفیت همراه بود.

توت فرنگی خشک، آلو شابلون اسلایس، سیب، پرتقال، کیوی، خرمالو و بسیاری از ارقام متنوع دیگر، میوه خشک های صنعتی تولید شده در کشور را تشکیل می دهند.

این محصولات در اغلب موارد به صورت اسلایس شده و حلقه شده، تولید می گردند و به همین جهت تحت عنوان میوه خشک اسلایس نیز شناخته می شوند.

اما همان طور که اشاره شد، خشکبار ایرانی بازارهای صادراتی خوبی را تجربه کرده و اینک با استفاده از فن آوری جدید خشک کردن میوه به روش صنعتی، راه برای ارائه ی محصولاتی با کیفیت بیشتر و تنوع بالاتر همواره شده است.

به گونه ای که علاوه بر فروش میوه خشک صنعتی در بازار داخلی، کشورهایی از جمله روسیه، ارمنستان، آلمان، و بسیاری از کشورهای دیگر، امروزه بستر خوبی برای عرضه و صادرات میوه خشک ایرانی می باشند.

اهمیت تناسب صادرات میوه خشک ارزان با بازار هدف

کاملاً واضح است که یکی از مسائل مهم در خصوص صادرات میوه خشک به بازار جهانی، بحث در نظر گرفتن تناسب هاست.

بدون شک صرفاً با بالا بردن کیفیت تولیدات میوه خشک و یا تنوع، نمی توان در همه ی کشورهای دنیا وضعیت یکسانی به لحاظ استقبال از میوه خشک های ایرانی شاهد بود.

این تناسب شامل مواردی مانند انتخاب کیفیت، قیمت، نوع بسته بندی و تنوع انتخاب شده می باشد.

به عنوان مثال اگر قصد صادرات میوه خشک به کشوری مانند ارمنستان را  داریم، باید به خوبی به الگوی مصرفی غالب این کشور آشنا بوده و بر اساس آن به انتخاب میوه خشک صنعتی به لحاظ کیفیت و قیمت پرداخته شود.

به طور کلی بازار ارمنستان یک بازار قیمت محور است و بنابراین در قدم اول صادرات میوه خشک ارزان به این کشور می تواند گزینه ی خوبی باشد.

عوامل اثر گذار در تعیین قیمت صادرات میوه خشک ارزان

همان طور که می دانید در تولید میوه خشک های صنعتی ایران، بر خلاف میوه خشک های استوایی، بیشترین ماده ی اولیه را میوه تشکیل می دهد و مواد افزودنی مانند شکر در فرآیند خشک شدن استفاده نمی گردد.

صرفاً موادی به عنوان جلوگیری از کدر شدن میوه خشک هایی مانند سیب و موز مورد استفاده است که درصد استاندارد آن نیز مشخص است.

البته برخی از تولید کننده ها، بدون استفاده از این مواد، میوه خشک تولید می کنند که در این صورت محصولی سالم تر اما به لحاظ رنگ ظاهری مقداری تیره تر و در نتیجه کم کیفیت تر به نظر می رسد.

در هر صورت به دلیل استفاده ی بالای میوه ی تازه به گونه ای که به طور معمول از هر ده کیلو میوه تازه، یک کیلو میوه خشک صنعتی به دست می آید، در نتیجه قیمت میوه خشک صنعتی ایرانی بالاست.

البته عدد ده برای تمامی میوه خشک ها یکسان نبوده و بسته به درصد آب هر میوه، مقدار مورد نیاز از میوه تازه برای خشک کردن متفاوت است.

این در حالیست که در میوه خشک های استوایی، هم مقدار کمی از میوه تازه مورد استفاده قرار می گیرد و هم از افزودنی هایی مانند شکر و مواد دیگر استفاده می شود.

البته روش تولید میوه خشک های استوایی نیز کاملاً متفاوت با تولید میوه خشک در ایران است و بنابراین همین روش متفاوت و حجم کم میوه ی تازه برای تولید میوه خشک، قیمت های بسیار مناسب تری در مقایسه با میوه خشک های صنعتی ایرانی نتیجه می دهد.

در هر صورت قیمت میوه خشک صنعتی در ایران به دلایل یاد شده بالاست.

البته بسته به نوع میوه و فراوانی آن و البته فصل، این قیمت متفاوت خواهد بود.

بحث وارداتی بودن و یا بومی بودن میوه های مورد استفاده نیز بسیار مهم است و بنابراین قیمت میوه خشک هایی مانند سیب، پرتقال، خرمالو و دیگر محصولات تولید داخل، با میوه خشک های تولید شده از میوه های وارداتی مانند انبه، موز، نارگیل و آناناس پایین تر است.

اما صادرات میوه خشک ارزان به چه معنا می باشد؟

اگر چه قیمت کلی میوه خشک صنعتی در ایران بالاست، اما قاعدتاً بحث کیفیت، حجم سفارش مشتری، سفارش در فصل یا خارج از فصل، سفارش بر اساس قرارداد و مواردی از این دست می تواند قیمت میوه خشک را تحت تأثیر قرار دهد.

بنابراین اگر قصد صادرات میوه خشک ارزان به ارمنستان را داریم باید با در نظر گرفتن تمامی موارد یاد شده، بهترین شرایط را انتخاب کرد.

به عنوان مثال در بحث کیفیت میوه خشک صنعتی مانند هر محصول دیگر، درجه بندی های متفاوتی داریم و بسته به عواملی انتخاب میوه های یکدست و درشت، تازه و باکیفیت بالا و یا ترکیبی از میوه خشک های خرد شده و درشت با درجه کیفیت های پایین تر، قیمت های متفاوتی را خواهیم داشت.

بنابراین در انتخاب بهترین گزینه ها برای صادرات میوه خشک ارزان به این کشور پس از بررسی شرایط بازار هدف می توان بسته به میزان کیفیت درخواستی مشتری خارجی، موردی متناسب را انتخاب کرد.

در خصوص تولید در داخل فصل نیز می توان به قیمت های پایین تری از میوه خشک دست یافت.

به عنوان مثال اگر مشتری خارجی برای صادرات میوه خشک ارزان هلو در فصل تابستان اقدام کند، طبیعتاً با توجه به فراوانی این محصول در تابستان، امکان چانه زنی و بحث در کاهش قیمت با شرایط ایده آل تری میسر خواهد بود.

امری که در فصلی مانند زمستان که موجودی بازار در خصوص میوه خشک های تابستانی مانند هول کاهش می یابد، چندان جای مذاکره نخواهد داشت.

اهمیت بسته بندی در صادرات میوه خشک ارزان

بسته بندی نیز به عنوان یکی از عوامل مطرح در صادرات، در خصوص صادارت میوه خشک ارزان به ارمنستان اهمیت زیادی دارد.

از طرفی اهمیت بسته بندی در برندسازی مسئله ی کاملاً آشکار و مورد تأیید است و از طرف دیگر هزینه های بسته بندی خود عاملی برای افزایش قیمت خواهد بود.

این جاست که انتخاب بسته بندی های ارزان قیمت و متناسب با بازار ارمنستان اهمیت بسزایی خواهد داشت.

به طور کلی ارمنستان به عنوان یکی از مقاصد صادراتی ایران، بستر خوبی برای تجارت میوه خشک صنعتی دارد و بدون شک با در نظر گرفتن تمامی گزینه های مطرح در خصوص صادرات میوه خشک ارزان به این کشور می توان تجارت موفقی را رقم زد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

12 + چهارده =