بازار صادرات میوه خشک صنعتی ارزان به عراق

صادرات میوه خشک صنعتی ارزان به عراق می تواند بازار فروش خوبی برای این گروه از محصولات ایرانی ایجاد نماید؛  چرا که این کشور از وارد کنندگان مهم خشکبار کشور محسوب می شود.

فرصت صادرات برای بسیاری از کشورهای جهان یک جهش اقتصادی فوق العاده محسوب می شود چرا که حجم معاملات بسیار قابل توجهی انجام می گیرد که این مسئله با ارزآوری بسیاری همراه است.

بنابراین برای رشد صنعت میوه خشک به عنوان یکی از صنایعی که اگر چه بیش از ده سال از سابقه ی تولید آن در کشور می گذرد اما با توجه به توان و ظرفیت تولیدی کشور و وجود بازارهای جهانی مناسب برای فروش این محصول نیز می تواند با صادرات رشد قابل توجهی بیابد.

امروزه برخی از شرکت های بازرگانی فعال در خصوص فروش و تجارت انواع خشکبار ایرانی، با صادرات میوه خشک صنعتی توانسته اند مشتریان خوبی در کشورهای مختلف جذب نموده و پشتوانه ی بسیار خوبی برای تولید داشته باشند.

کیفیت بالا و طعم عالی میوه خشک های صنعتی ایرانی دو فاکتور مهم از نظر خریدار است که موجب شده صادرات میوه خشک صنعتی ایرانی با سود خوبی همراه باشد.

اما اگر چه بسیاری از کشورهای دور و نزدیک می توانند گزینه ای برای مهیا کردن بستر فروش و صادرات میوه خشک صنعتی ایرانی باشند؛ اما  بدون شک کشورهای همسایه و به خصوص کشورهایی که سابقه ی تجاری خوبی با ایران دارند، از اولویت های نخست خواهد بود.

صادرات میوه خشک صنعتی به کشورهای عربی

همان طور که می دانید چندین کشور از همسایگان ایران را کشورهای عربی تشکیل می دهند که بخشی از آن ها در همسایگی جنوبی واقع شده و تحت عنوان کشورهای عربی حوزه ی خلیج فارس محسوب می شوند و بخشی نیز هم چون عراق و کویت در همسایگی غربی ایران ساکن اند.

بدون شک کشورهای حاشیه ی خلیج فارس به ویژه امارات به جهت داشتن بازار بین المللی یکی از مناسب ترین بازارها برای صادرات میوه خشک صنعتی خواهد بود.

اما کشور عراق نیز گزینه ای فوق العاده برای شروع صادرات میوه خشک صنعتی محسوب می شود.

همان طور که می دانید در حوزه ی مواد غذایی و البته انواع خشکبار مانند قیسی و کشمش، عراق جزء بهترین بازارهای صادراتی ایران محسوب شده و همه ساله حجم قابل توجهی از محصولات تولید شده در این حوزه ها به صادرات به کشور عراق اختصاص می یابد.

بنابراین این کشور می تواند برای میوه خشک های صنعتی ایرانی نیز بازار خوبی باشد.

اما در صادرات میوه خشک به عراق باید نکاتی را مورد توجه قرار داد.

کاملاً واضح است که بازار عراق در حالت کلی یک بازار با وضعیت عالی اقتصادی نبوده و بنابراین ظرفیت پذیرش قیمت های بالا را نخواهد داشت.

همان طور که می دانید در پروسه ی تولید میوه خشک صنعتی، حجم زیادی از میوه تازه مورد استفاده قرار می گیرد و بنابراین هزینه ی میوه اولیه، هزینه ی نیروی انسانی، هزینه های جاری و حتی مواردی چون بسته بندی در نهایت منتهی به این می شود که قیمت میوه خشک در ایران بالا باشد.

بنابراین اگر بخواهیم در صادرات میوه خشک صنعتی به عراق وارد شویم، باید حتی الامکان بهترین گزینه ها را به لحاظ قیمتی انتخاب نماییم.

البته در بازار هر کشوری، تمامی مشتریان به لحاظ قدرت خرید و اهمیت فاکتور قیمت و کیفیت در یک سطح نیستند و بنابراین در بازار عراق نیز می توان مشتریانی یافت که کیفیت میوه خشک صادراتی را نیز به دقت مورد بررسی قرار می دهند.

اما به طور کلی برای صادرات میوه خشک صنعتی به کشورهایی که تا کنون سابقه ی صادرات نداشته ایم، نیازمند ارسال محصول نمونه و گرفتن اطلاعات بازار و سنجش میزان استقبال و توجه مشتریان به لحاظ کیفیت و قیمت هستیم.

البته برای بازار عراق به عنوان کشوری که بیش تر قیمت محور است، عرضه ی چه انواعی از میوه خشک می تواند مناسب باشد؟

طبیعتاً انتخاب میوه خشک هایی که قیمت های به مراتب مناسب دارند و یا به لحاظ ظاهری چندان درشت و لوکس نیستند، گزینه های مناسبی برای صادرات میوه خشک صنعتی به عراق خواهد بود.

میوه خشک سیب، پرتقال، کیوی، خربزه، خرمالو و مواردی از این قبیل می تواند برای شروع گزینه های مناسبی باشد.

صادرات میوه خشک صنعتی بسته بندی یا فله

اما بعد از انتخاب نوع میوه خشک به لحاظ قیمت و درجه کیفیت، نوع بسته بندی نیز از گزینه هایی است که در صادرات نقش مهمی ایفا می کند.

طبیعتاً صادرات میوه خشک صنعتی به صورت فله، قیمت های ارزان تری برای تجار عراق خواهد داشت؛ اما از آن جایی که صادرات میوه خشک به صورت بسته بندی با ارزآوری بیشتری همراه بوده و از طرفی برای بحث تبلیغات و برند سازی اهمیت زیادی دارد؛ بنابراین انتخاب بسته بندی های ارزان قیمت تری که متناسب با کشش بازار عراق باشد انتخاب خوبی خواهد بود.

بسته بندی ظروف پلاستیکی، چوبی، پاکتی، لفافه آلومینیویم و انواع متنوع دیگر از جمله بسته بندی های قابل استفاده برای میوه خشک صنعتی هستند که در اوزان مختلف و اشکال متنوع قابل آماده سازی می باشند.

طبیعتاً هر کدام از بسته بندی های مذکور متناسب با یک بازار خاص بوده و بنابراین برای بازار عراق نیز می توان بسته بندی هایی را که قیمت تمام شده ی آن ها کمتر و ارزان تر تمامی می شود انتخاب گردد.

در مورد وزن بسته بندی نیز بایستی متناسب با مصرف کننده ی نهایی در بازار عراق باشد.

به عنوان مثال اگر بسته بندی برای مدارس است وزن هایی مانند 20 گرمی نیز مناسب خواهد بود تا با قدرت خرید دانش آموزان هماهنگ باشد.

اما قاعدتاً برای فروش در بازار عراق می توان وزن های متفاوتی را عرضه نمود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × 5 =