صادرات پسته ایران به اروپا انواع فندقی – احمد آقایی – اکبری

صادرات پسته ایران به اروپا در چند ساله اخیر با مشکلاتی همراه بوده، آن مشکلات کدام است؟ کدام یک از انواع فندقی – احمد آقایی – اکبری و کله قوچی در بازار قاره سبز فروش بهتری دارد؟

صادرات پسته به اروپا آنقدر پیچیده است که شاید نتوان تمام مطالب مربوط به آن را در یک مقاله عنوان کرد، اما ما سعی می کنیم تا با بیان مطالب مختلفی در مورد صادرات پسته به این قاره اندکی ذهن شما را در این ارتباط باز کنیم.

همان طور که می دانید اروپا متشکل از چندین کشور است که بسیاری از سیاست هایی که در قبال محصولات یک کشور اتخاذ می کنند، تقریبا یکسان بوده و می توان این گونه بیان کرد که اروپایی ها در ارتباط با مواد غذایی قوانین مشترک زیادی دارند.

طبعا این قاعده در مورد پسته ایران نیز وجود دارد….

تا چند سال قبل اگر شما می خواستید پسته ای را به اروپا صادر کنید، قطعا کار سختی را پیش رو نداشتید، اما با حضور پسته امریکا و ترکیه به عرصه، کار برای پسته ایرانی سخت شد.

ما در زمینه روابط بین الملل به نسبت امریکایی ها و ترک ها بسیار ضعیف تر بودیم، در نتیجه آن ها با ارائه تبلیغات منفی علیه پسته ایران و بیان مزیت های پسته خود توانستند، موانعی را برای خرید پسته ایران ایجاد کنند.

نکته مهم دیگری که به عنوان یک مانع برای صادرات پسته ایران به اروپا وجود داشت و اکنون هم وجود دارد این است که ما نمی توانیم آن گونه که باید و شاید همانند کشور های رقیب محصولات خود را به روش های پرداخت روز دنیا از جمله LC با مشتریان کار کرده و این مساله باعث ایجاد نارضایتی در مشتریان شده است.

موانع اصلی صادرات پسته ایران به اروپا

اگر ما بتوانیم مشکل های مالی صادرات پسته ایران به اروپا را رفع کنیم ( بسیاری از صادرکنندگان با مشتریان تعامل می کنند و نحوه پرداخت آن ها به روش 30% پیش و 70% پس از تسلیم گواهی گمرکی صورت می گیرد) قطعا یک مشکل اساسی دیگر در رابطه با صادرات را پیش رو داریم.

آفلاتوکسین!

آفلاتوکسین چیست؟

آفلاتوکسین سم تولید شده از یک قارچ در پسته است که اگر سطح آن از مقداری خاص بالاتر باشد، برای سلامتی مضر بوده و سرطان زاست.

برای صادرات به اروپا آفلاتوکسین می بایست نهایتا 10ppm باشد، حتی برخی از مشتریان اذعان می کنند که به دنبال خرید محصولاتی هستند که آفلاتوکسین آن صفر یا زیر 2 باشد.

مساله آفلاتوکسین به عنوان یکی از جدی ترین مشکلاتی است که برای پسته ایران در حال حاضر مطرح است.

برای رفع این مشکل باید نکاتی از قبیل:

  • تولید محصولات سالم و آموزش به کشاورز
  • انبار داری درست و اصولی برای جلوگیری از آلودگی پسته به آفلاتوکسین
  • روش های فرآوری حرفه ای
  • حمل درست

در دستور کار قرار گیرد، تا مشکل آفلاتوکسین که به عنوان یک اهرم فشار بر پسته کشورمان است، حل گردد.

از دیگر موانع صادرات پسته به اروپا می توان به مساله بسته بندی پسته کشورمان اشاره نمود.

متاسفانه کارخانه جات بسته بندی مواد غذایی به دلایلی تمایل زیادی برای آوردن ایده های جدید در طرح های خود نداشته و این مساله باعث شده تا کشور ما از رقبای سر سختی هم چون امریکا در زمینه ارائه محصولات بسته بندی شده عقب بماند.

مزیت های صادرات پسته ایران به اروپا

قطعا اگر پسته ایران موانعی برای صادرات دارد، مزیت هایی را نیز داشته که باید به صورت منصفانه نیز این مزیت های ها را بیان کنیم.

اگر با مشتریان اروپایی صحبت کنید، آن ها اذعان می کنند که پسته امریکا اگر فرآوری نشود، قابل خوردن نیست.

ما برای تست پسته امریکا انواع این پسته را سفارش دادیم تا یکی از دوستان ما اندکی پسته همراه خود از کانادا به ایران بیاورد، پسته هایی که طعم دار بودند نسبتا قابل خوردن بود، اما پسته هایی که به صورت خام در بازار ارائه شده بود، مزه بسیار بدی داشت و به عبارت عامیانه مزه چوب می داد.

حال شما پسته ایران را با چنین پسته ای مقایسه کنید!

پسته ایران دارای طعم فوق العاده عالی، دارای کیفیتی مثال زدنی که در هیچ کجای دنیا نمی توان چنین پسته ای را پیدا کرد.

از دیگر مزیت های پسته ایران علاوه بر طعم خوب می توان به:

  • تحمل دمای بالاتر در حین فرایند تفت و در نتیجه محصول فرآوری شده خوشمزه تر
  • تنوع بسیار بالا در سایز و نوع پسته
  • ظاهر بسیار خوب
  • روغن بسیار بالای مغز پسته
  • و….

با تمام مشکلاتی که برای پسته ایران در چند ساله اخیر ایجاد شده، نمی توان گفت که پسته کشورمان در دنیا منزوی شده است، چرا که هنوز هم کالای خوب و خوش طعم مشتری خودش را دارد…..

برخی از کالا های ایرانی همانند پسته، زعفران، فرش و… اگر چه این روز ها به دلیل بی مهری مسئولین احوال خوبی ندارند، اما با تمام تفاسیر تولید کنندگان و صادرکنندگان با تمام توان خود در صدد افزایش حجم صادرات این محصولات بوده و لحظه ای از پای نمی نشینند.

صادرات پسته ایران انواع مختلف

بهتر است قبل از این که ما بخواهیم در مورد انواع پسته صحبتی داشته باشیم شما مقاله انواع پسته صادراتی را مطالعه کنید.

در این مقاله تمامی آن چه لازم است تا در مورد انواع پسته بدانید به شما توضیح داده می شود.

اما اگر می خواهید در صادرات پسته به اروپا موفق باشید، می بایست مجموعه ای پیشنهادات را به مشتری خود ارائه دهید.

مشتریان در اروپا معمولا به دو دسته تقسیم می شوند، یک عده کیفیت محور هستند و عده ای دیگر قیمت محور….

قطعا برای مشتریان کیفیت محور پسته های طبیعی خندان و درشتی هم چون اکبری، احمد آقایی و کله قوچی مناسب است.

اما اگر یک مشتری قیمت محور همانند مشتریان اسپانیایی به ما برخورد کرد، ما باید از پسته های مکانیکی برای ارائه محصول به وی استفاده کنیم.

صحبت های زیادی برای صادرات پسته به اروپا وجود دارد که ما باید آن هه را بیان کنیم، اما این مقاله را در همین جا ختم می کنیم و از شما دعوت می نماییم تا مقاله مراحل صادرات پسته را نیز مطالعه کرده تا اطلاعات شما در مورد صادرات پسته ایران افزایش یابد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × 2 =