صادرات پسته به اروپا اقلام فندقی – اکبری – کله قوچی – احمد آقایی

صادرات پسته به اروپا در اقلام و ارقام مختلفی از جمله اکبری – احمد آقایی – کله قوچی و فندقی صورت می گیرد که هر یک به تناسب نوع نیاز مشتریان و کشش بازار هدف خریداری می شود، سوالاتی در مورد خرید و فروش پسته و خشکبار در این قاره مطرح است که در ادامه بدان می پردازیم.

اروپا به عنوان یکی از اصلی ترین بازار ها برای فروش پسته ایران بوده و بسیاری از تجار از فعالیت و فروش پسته در اروپا لذت می برند.

همه ما دانیم که صادرات به اروپا تابع قوانین خاصی است که شاید اشاره به آن قوانین و چالش های پیش روی صادرکنندگان برای شما خوانندگان محترم جذاب باشد.

قبل از خواندن این مقاله اگر در مورد انواع پسته ایران اطلاعات زیادی ندارید، توصیه می کنیم تا مقاله مربوط به این بحث یعنی انواع پسته صادراتی ایران را مطالعه نمایید.

استاندارد صادرات پسته به اروپا

صادرات پسته به اروپا شامل استاندارد های بسیار زیاد و پیچیده ای است و با کم کاری برخی از شرکت های ایرانی، متاسفانه این استاندارد ها سخت گیرانه تر می شود.

مهم ترین استاندارد صادرات پسته به اروپا بحث استاندارد آفلاتوکسین است که ما با بیان چندین سوال و پاسخ گویی به آن کلیه ابهامات ذهن شما را پاسخ خواهیم داد.

آفلاتوکسین چیست؟

این ترکیب نام سمی است که توسط قارچ های آسپرژیلوس در پسته ایجاد شده و معمولا تولید آن از باغات پسته آغاز می شود و در صورتی که فرایند خشک سازی پسته به درستی انجام نشود، رشد قارچ ها و تولید سم ادامه پیدا کرده و در نهایت درصد مجاز این سم در پسته به حد خطر می رسد.

جالب است بدانید که سم مذکور باعث می شود تا مصرف کننده به بیماری های مختلفی از جمله سرطان کبد مبتلا شده و درمان وی به سختی امکان پذیر است.

به دلیل استاندارد های سخت گیرانه در مورد سم آفلاتوکسین در پسته ایران، اتحادیه اروپا به صورت دقیق پسته های وارداتی از ایران را تست نموده و در صورت داشتن هر گونه آلودگی مانع از ورود پسته خواهد شد.

گواهی آفلاتوکسین را از کجا تهیه کنیم؟

برای تهیه گواهی آفلاتوکسین شما می بایست کار خود را به آزمایشگاه های معتبر بسپارید، اگر نظر ما را بخواهید این گواهی را از رفسنجان تهیه کنید تا خیالیتان بابت پسته صادراتی راحت شود.

آیا همه در برابر قوانین یکسانند؟

یک کلام خیر!

شاید همه این موضوع را نداند اما هستند افرادی که بدون هیچ گونه تست و آزمایشی پسته خود را وارد اروپا کرده و نام پسته ایران را لکه دار نموده اند، اگر واقعا به دنبال کار کردن در اروپا هستید، سعی کنید تا جزء این دسته نباشید و خود را به عنوان یک تاجر صادق و درست کار به تجار اروپایی معرفی کنید.

پسته دیگر کشور ها در برابر این استاندارد چه وضعیتی دارد؟

حتی پسته های امریکایی و ترکیه نیز باید این استاندارد را بگیرند، شاید جالب باشد بدانید که امسال اروپا بر روی سموم دیگری از خانواده آفلاتوکسین در پسته حساسیت نشان داده است که خوشبخاتانه در پسته ایران موجود نیست…..

آیا فرآورده های پسته هم شامل این قانون می شوند؟

بله، حتی برخی از صادرکنندگان گز، باقلوا و… با این موضوع درگیر هستند و بیان می دارند که محصول صادراتی ان ها به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین برگشت خورده است.

فرض کنیم پسته آفلاتوکسین داشته باشد، چه اتفاقی برای ان می افتد؟

سوالی که بیش از 90% از مشتریان از ما می پرسند، “اگر پسته آفلاتوکسین داشت چی؟”

ما به عنوان صادرکننده پسته به اروپا سعی می کنیم تا در مرحله اول پسته غیر استاندارد را برای صادرات استفاده نکنیم، اما اگر 1% پسته آفلاتوکسین داشته باشد، این پسته به کشور برگشت خورده و شرکتی که کار تامین را بر عهده داشته باید پاسخ گو باشد.

سعی کنید برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی صادرات پسته خود را در بسته بندی های مجاز انجام دهید تا امکان ریسک را به پایین ترین حد ممکن کاهش دهید.

ما در این بخش سعی کردیم با بیان ساده کلیه سوالات مشتریان در مورد صادرات پسته به اروپا ذهن شما را در این ارتباط روشن کنیم.

و اما ادامه ماجرا ….

قیمت صادرات پسته به اروپا

تا کنون با خود فکر کرده اید که قیمت صادرات پسته به اروپا توسط چه نهادی تعیین می شود.

ما همانند شما در مورد قیمت های فروش پسته در اروپا اطلاعی نداریم، اما می توانیم به شما بگوییم که اگر قصد صادرات پسته به اروپا را دارید، می توانید قیمت تمام شده خود را در گمرک کشور مقصد این گونه محاسبه کنید.

هزینه خود پسته + هزینه بسته بندی محصول + هزینه حمل (شامل هزینه بارنامه، بارگیری، بیمه و…) می باشد را محاسبه نموده و در نهایت قیمت تمام شده را گمرک کشور مقصد داشته باشید.

و اما قیمت گذاری خود پسته در قبال مشتری اروپایی …..

اگر می خواهید با مشتریان اروپایی کار کنید با این پیش فرض جلو بروید که مشتریان اروپایی قیمت محور هستند، اگر چه در بین آن ها مشتریان کیفیت محور حضور دارند، اما تعداد افرادی که قیمت برای آن ها مهم است، بسیار زیادند.

با چند مثال قضییه را برای شما روشن تر می کنیم.

اگر شما قصد دارید تا به کشور اسپانیا صادرات پسته را انجام دهید، قطعا پسته فندقی آبخندان می تواند یک گزینه ایده آل برای کار شما باشد.

اما در بحث صادرات به آلمان دست شما باز تر است و می توانید ضمن پسته های ارزان قیمت، پسته های گران قیمت تر خود را به آن جا صادر کنید.

صادرات پسته به اروپا کدام نوع؟

اقلام پسته صادراتی به اروپا را می توان به چند دسته تقسیم می شوند:

  • پسته اکبری
  • پسته احمد آقایی
  • پسته فندقی
  • پسته کله قوچی
  • پسته بادامی

این انواع پسته به سه صورت به اروپا فروخته می شوند.

اول به شکل طبیعی خندان که گران ترین حالت را دارند.

پسته مکانیک خندان که به دلیل قیمت مناسب و ریسک پایین آفلاتوکسین طرفداران خاص خود را دارد.

و در نهایت پسته دهن بست که در اقلام فوق برای صادرات استفاده می شود.

بحث های زیادی در مورد صادرات پسته به کشور های اروپایی باقی مانده که شاید بحث کردن در مورد آن ها زمان زیاد و مقالات متعددی را بخواهد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هجده + 4 =