زعفران سرگل صادراتی را می توان یک پیشنهاد ویژه برای صادرات دانست که قیمت روز آن در بازار تعیین کننده نرخ انواع دیگر این محصول خواهد بود.
انواع زعفران سرگل صادراتی وابسته به کیفیت و میزان عرضه و تقاضا در بازار قیمت روز مخصوص به خود را دارا می باشند.
عرضه و تقاضا در هر بازاری تعیین کننده اصلی قیمت یک محصول می باشد.
قاعدتا زعفران به عنوان یکی از مهمترین محصولات کشاورزی ایران از این قاعده مستثنی نبود و قیمت روز آن وابسته به میزان عرضه و تقاضای کالا در بازار می باشد.
نکته مهم دیگری که در بازار کشور ما قیمت روز انواع زعفران را تعیین می کند.
وجود دلالان در بازار این محصول است که متاسفانه با رفتارهای سود جویانه این دسته از افراد گاهی ما با قیمت های بسیار پایینی در بازار روبرو هستیم و این موضوع باعث می شود تا برخی از قیمت ها که در اختیار تجار قرار می گیرد، غیر واقعی باشد.
صحیح ترین روش قیمت گذاری کدام است؟
صحیح ترین روش قیمت گذاری برای زعفران هایی همانند زعفران سرگل که جهت صادرات مورد استفاده قرار می گیرد.
بررسی وضعیت فیزیکی و شیمیایی کالا و در نهایت تعیین قیمت این محصول می باشد.
منظور از وضعیت فیزیکی:
که محصول به لحاظ ظاهری مورد آنالیز قرار گرفته و دسته بندی های مختلفی برای آن ارائه شود که هر دسته بندی قیمت خاص خود را داشته باشد.
از سوی دیگر اطلاعات فیزیکی با پارامترهای شیمیایی تلفیق شده و بر اساس یک جدول مشخص قیمت نهایی کالا تعیین شود.
که ما شاهد انجام چنین کاری نیستیم و متاسفانه به دلایلی همچون وجود در لالان، عدم وجود نهاد تعیین کننده و غیره چالش های زیادی را در بازار زعفران داریم.
اهمیت قیمت گذاری زعفران سرگل
همان طور که در بالا گفته شد، زعفران سرگل به عنوان اصلی ترین انواع زعفران صادراتی کشور بوده و حدود 60% صادرات را به خود اختصاص داده است.
از سویی مشتریان خارجی به دنبال قیمت با ثبات هستند.
درنتیجه قیمت روز زعفران از اهمیت زیادی برخوردار است و نیاز است تا بتوانیم در یک مدت خاص قیمت ثابتی را در اختیار مشتریانمان قرار دهیم.
این مهم در صورتی امکان پذیر می شود که پارامترهای تعیین کننده قیمت استاندارد شده و بر اساس کیفیت فیزیکی و شیمیایی محصول و بر اساس جداول مشخص قیمت کالا تعیین شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!