نحوه کاشت نهال عناب اصل خراسان جنوبی

نحوه کاشت نهال عناب خراسان جنوبی چگونه است؟ برای خرید نهال اصل باید به کجا مراجعه کنیم و از چه کسی نهالی با کیفیت خوب را خریداری نماییم؟ قیمت فروش این محصول چند است؟

ما در بسیاری از مقالات خود در مورد تجارت عناب صحبت هایی داشتیم، اما هیچ گاه در ارتباط با کاشت و داشت این محصول صحبتی با شما نداشته ایم در این مقاله می خواهیم مسائلی تجربی و کاملا عملی که از کشاورزان خراسان جنوبی یاد گرفته ایم را به صورت کامل به شما توضیح دهیم.
هنگامی که گروه ما برای فرا گرفتن نحوه کاشت و داشت و برداشت عناب به بیرجند مراجعه کرده بود، سوالاتی را از کشاوزان این منطقه می پرسید که شاید بد نباشد تا ما همان سوالات را در این مقاله بیان کنیم و کل جزئیات کاشت نهال را به شما آموزش دهیم.
اولین دغدغه ای که در ذهن ما وجود داشت، وجود یک باغ مناسب برای خرید نهال عناب اصل بود، چرا که اگر به بیرجند مراجعه کرده باشید، در کنار خیابان های حاشیه ای این شهر به کرات کسانی را می بینید که به فروش نهال زرشک و عناب مشغول بوده و متاسفانه بسیاری از کشاورزان نا اگاه از آنان خریداری می کنند.
در قدم اول باید بدانید، همان طور که انگور، پسته و… انواع مختلفی دارد قطعا عناب هم انواع مختلفی داشته و به عبارت عامیانه باید شما اقدام به خرید نهال خوش ذات کنید.
در این مرحله ما به شما می گوییم که هیچ نگرانی را نداشته باشید که بازرگانی خشکبار آرین به دلیل این که یک بار قبلا برای باغات خود این کار را انجام داده، برای باری دیگر می تواند این کار را برای دوستان انجام دهد.

نحوه انتقال نهال عناب

شاید خنده دار به نظر بیایید اما نحوه انتقال عناب به باغ بسیار مهم است!
شما هنگامی که می خواهید سرمایه گذاری را برای خرید نهال انجام دهید، قطعا می بایست خود به خراسان جنوبی مراجعه کرده و پس از این که کشاورز نهال ها را برای شما آماده کرد، شما اجازه ندهید که ریشه گیاه در معرض هوا قرار گیرد.
اگر ریشه عناب در معرض هوا قرار بگیرد، خشک شده و قطعا احتمال گیرایی عناب کاهش پیدا می کند.
شاید بسیاری معتقد باشند که عناب گیاهی بسیار مقاوم است و مشکلی برایش پیش نمی آید، اما در این یک مورد باید دقت کنید که ریشه گیاه زیاد در معرض هوا قرار نگیرد.
راه کار ساده است…
شما می توانید عناب را پس از آن که آماده شد به صورت دسته هایی ادغام کرده و داخل یک وانت کنار هم قرار دهید و سپس از خاک نرم برای پوشیدن آن استفاده نمایید.
نکته کلیدی: پس از این که روی ریشه ها را با خاک پوشاندید حتما مقداری آب روی خاک ها بریزید تا احتمال رسیدن هوا به ریشه به کمترین سطح ممکن برسد.

کاشت نهال عناب در زمین

مهم ترین بخش که سوال بسیاری از کسانی است که با ما تماس می گیرند….
برای کاشت عناب دقت کنید که گودالی را به عمق 80 تا 50 سانتی متر بکنید.
در این مرحله اندکی خاشاک در کف گودال قرار دهید (دلیل این کار رو خودمان هم نمی دانیم، این تجربه کشاورزان خراسان جنوبی بود که عینا در حال انتقال است)
نهال را داخل گودال به حالت عمود قرار داده و خاک را داخل گودال بریزید.
دو مساله مهم:
اول این که حتما دقت کنید نهال عنال را به شکلی داخل گودال قرار دهید که دقیقا تا محلی که دفعه قبل داخل خاک بوده، مجددا داخل خاک قرار گیرد اگر در این مساله کم دقتی کنید، احتمال سبز نشدن گیاه وجود دارد.
مساله دوم در ارتباط با کاشت نهال نوع خاک مورد استفاده است.
حتما باید برای کاشت نهال عناب باید از ماسه بسیار نرم استفاده کنید و خاک داخل گودال را تحت هیچ عنوان دوباره به خود گودال بازگشت ندهید.
در نهایت پس از کاشت گیاه اطراف آن را با پا بکوبید و محکم کنید، تا ریشه ثابت شود.
در اینجاست که باید آبیاری را آغاز کنید، دقت کنید که اشتباه ما را در هنگام کشت درخت های عناب مرتکب نشوید.
ما به تصور آن که عناب گیاه کم آبی است، پس از ان که نهال را در بهمن به زمین انتقال دادیم و آبیاری کردیم، تا عید هیچ آبی به گیاه ندادیم و به صورت متوسط از هر ده درخت، دو درخت برایمان باقی ماند.
حتما دوره های آبیاری خود را جوری تنظیم کنید که ریشه گیاه خشک نشود تا تمامی نهال هایی که خریداری کرده اید، سبز گردد.

زمان کاشت نهال عناب

عقاید مورد این بحث متفاوت است، اما بر اساس تجربه ماه های دی و بهمن برای کاشت نهال عناب و انتقال آن به زمین اصلی بسیار مناسب است.

البته حتی در اسفند هم برخی اقدام به کاشت عناب کرده اند و ما شاهد آن بوده ایم که درختان آن ها گیرایی خوبی داشته…

به صورت کلی نظر ما در مورد کاشت درخت عناب این است که سعی کنید، ماه هایی که گفتیم را به خاطر بسپارید.

نکات نهایی کاشت نهال عناب خراسان جنوبی

ما در این مقاله سعی کردیم، هر آن چه که در مورد کاشت نهال عناب یاد داشتیم را به شما آموزش دهیم.

اما در نهایت ذکر برخی نکات نهایی الزامی است.

اگر نهال شما در بهار سبز نشود، شما نهال خود را از زمین خارج نکنید و آبیاری را ادامه دهید، چرا که ممکن است نهال در تموز (تابستان) دوباره سبز شود.

دقت کنید عناب گیاه کم آبی است، اما نه آن قدر که دیگر به گیاه هیچ آبی ندهید، سعی کنید در طی سال های اول منظم گیاه خود را آبیاری کنید، جالب است بدانید که ما با آبیاری منظم توانستیم دو بار شاهد به بار نشستن عناب های خود باشیم، یک بار در تیر ماه و بار دیگر در آبان برداشت انجام دادیم.

نکته مهم: کود گوسفندی، مرغی تحت هیچ عنوان به عناب ندهید!!!

این نکته به شدت اهمیت دارد و امکان خشک شدن کلی درختان شما وجود خواهد داشت.

در سال های اول سعی کنید از کود های مختلفی که در بازار وجود دارد استفاده کنید. (برای این بخش با مهندس کشاورزی مشاوره بگیرید).

البته کود گاوی تازه هم برای گیاه مضر است.

در سال اول به قصد اصلاح کردن درخت، تیغ های آن را نبرید که این مساله شاید باعث خشک شدن درخت شما شود.

ما سعی کردیم تمام نکات را به شما بگوییم و امیدواریم تا این مقاله بتواند کمکی به کشاورزان عناب کار در استان های مختلف داشته باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار × دو =